FRIENDS OF SHAMAYITA MATH

Ekstraundervisning på pigeskolen


I februar 2017 besøgte jeg Shamayita Math for 5. gang, men det var første gang jeg skulle være der i lidt længere tid, og derfor havde jeg besluttet mig for at tilbyde at undervise de store piger på Convent School i ”noget om Danmark”. Under mine tidligere besøg havde alle spurgt, om jeg ikke kunne fortælle noget om, hvor jeg kom fra og vise nogle billeder, så det havde jeg besluttet mig for at gøre denne gang.

Jeg havde forberedt 3 foredrag. Det første handlede om Danmarks geografi, flora, fauna, arkitektur, kongefamilie o.s.v. Der var samlet ca. 100 piger fra 8. – 11. klasse i foredragssalen, der var blevet rigget til med overheadprojektor og mikrofon til mig. Pigerne sad tæt sammen klassevis på gulvet. Det første kvarters tid gik det meget godt, men hver gang der kom et spændende billede (eller en kedelig slide med tal) startede der en hvisken og tisken blandt pigerne, som var svær at stoppe. Et par af pigerne og deres lærere var meget interesserede i billederne af Folketinget, men ligeså snart der blev stillet et spørgsmål til mig, startede uroen i salen igen. Det mest spændende for børnene var billederne af det danske dyreliv – en ræv, en solsort og en hjort i vinterskoven.


Næste emne var det danske bidrag til verdenskulturen, hvor jeg ville fortælle om Kierkegaard, H.C. Andersen og Grundtvig. Til disse svære emner havde jeg i samråd med skoleledelsen besluttet, at kun 9.- 11. klasse skulle være med, og kun de af dem, som selv ønskede det. Der var derfor knap så mange piger til stede, og de var mere rolige. Lidt for rolige måske – det var lidt svært at holde liv i dem, men det hjalp, da jeg sang ”Er lyset for de lærde blot” (af Grundtvig) og læste et eventyr af H.C. Andersen (Klods Hans).


Det tredje emne var jeg selv meget spændt på. Titlen var ”Female life in Denmark” – eksemplificeret ved kvinderne i min egen familie fra min oldemor til mit barnebarn. Temaerne var stemmeret, sundhed, uddannelse, karriere og familieliv. Billederne af min mor på plejehjemmet og barnebarnet på vej i vuggestue gjorde stort indtryk, men under dette foredrag var pigerne nærmest stumme af forundring. Eller også var de blevet skældt ud af lærerne for at larme for meget under de første foredrag.

Jeg fik ikke den dialog og feedback fra pigerne, som jeg havde håbet på. Der var noget galt med set-up-et, tror jeg. Der var for mange piger til stede, og emnerne var måske også for omfattende og mærkelige. Men der var nogle af pigerne, som var helt vildt optaget af det, og på eget initiativ producerede nogle små præsentationer af deres land Indien, som svar på mine præsentationer af Danmark.


Som en sidste ekstraforestilling tilbød jeg de små elever fra 5.-6. klasse et billedforedrag – kun med billeder af danske dyr, planter, bygninger og mennesker. Det var en stor succes.
NYT PÅ SIDEN/NEWS


Læs alle nyhedsbreve, det seneste fra december 2020 her.


Se nye videoer om Shamayita Math her


Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger her


Vi har fået nyt kontonummer:

5324 0251179

Webmaster: Lise Hagelund, hagelund.lise@gmail.com

Reg. nr.: 5324

Kontonummer: 0251179

Mobile pay: box97814