FRIENDS OF SHAMAYITA MATH

Lars 2017


I begyndelsen af dette år var Bente (3 uger) og jeg (en uge) på besøg. Det var første gang for mig. Selv om jeg har været med i Friends of Shamayita Math fra foreningens start og lyttet til mange beretninger fra Indien, var det en overraskende stor positiv oplevelse at besøge stedet. Vi besøgte de projekter, Rotary klubben på Christianshavn har finansieret, og landsbyskolen i Darangpara, som vores forening støtter. Her fik vi lejlighed til at hilse på vore to sponsorbørn og deres familie og overbringe hilsen fra sponsorerne til de øvrige fire børn.


Vi talte en del med de to ledere af Shamayita Math (de såkaldte mothers) Anahatha og Prajnamita, som har dedikeret deres liv til organisationen. De udstråler godt humør, livsmod og viljekraft. Det er meget imponerende, hvordan organisationen har udviklet sig de sidste 10-15 år i et fjernt og fattigt landdistrikt i Indien:

- Der var intet hospital - vi bygger et hospital. Nok primitivt efter dansk standard - men det fungerer.             

- Beboere i fjerne landsbyer kan ikke nå frem til hospitalet - vi etablerer en mobil klinik, der besøger landsbyerne et par gange om måneden.

- Der er ingen videregående uddannelse for piger. Vi etablerer en Convent School, der nu har 600 elever, heraf en tredjedel som kostskoleelever.

- Der er ingen, der tager sig af autistiske børn. Vi etablerer en skole for disse børn - Monodeep.


Og man har etableret en landbrugsafdeling, der underviser i forbedrede dyrkningsmetoder, der giver større produktion og måske en indtægt og ikke mindst en mere varieret kost, der kan hjælpe mod underernæring. Osv. osv. Det var meget inspirerende.


Blandt kommende projekter man planlægger er en Convent School for drenge og en lille beskyttet "landsby" for autister, for hvad skal der ske med dem, når de bliver voksne?. I denne landsby kan de blive passet og stimuleret efter deres individuelle evner og deres forældre kan, når de bliver pensioneret, slå sig ned i landsbyen.


De to ledere gav udtryk for stor glæde over interessen og støtten fra vores forening og Rotary klubben. De har længe overvejet et besøg i Danmark og har nu fået et pas så de kan rejse uden for Indien, så måske kommer de på besøg senere. I givet fald vil vi lave et arrangement, hvor medlemmer af foreningen kan få lejlighed til at hilse på dem.

NYT PÅ SIDEN/NEWS


Læs alle nyhedsbreve, det seneste fra december 2020 her.


Se nye videoer om Shamayita Math her


Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger her


Vi har fået nyt kontonummer:

5324 0251179

Webmaster: Lise Hagelund, hagelund.lise@gmail.com

Reg. nr.: 5324

Kontonummer: 0251179

Mobile pay: box97814