FRIENDS OF SHAMAYITA MATH

Vasanthi, 2011


I 2011 har jeg arbejdet som frivillig på Shamayitha Math, og det har uden tvivl været en fed oplevelse! Mit primære arbejde bestod i at undervise på pigeskolen, hvor jeg underviste forskellige klassetrin i matematik, engelsk, idræt og dansk. Pigerne var meget interesseret i at høre om Danmark og lære dansk. Det har været den bedste oplevelse at stille deres store nysgerrighed og opleve dem så interesseret i en anden kultur. Jeg har også været lidt sammen med pigerne i deres fritid, hvor vi spillede volley, cricket og brætspil. Og så var der den dag, hvor jeg mødte op på skolen iført haremsbukser, og så snart ungerne fik øje på bukserne, brød de ud i latter. Bukserne minder om deres lange underbusker, de bærer under en lang skorte, så det var jo morsomt. Men lærerne blev vrede og forsøgte at stoppe det. For mig var det et minde for livet, for jeg grinte med.

Jeg har desuden haft fornøjelsen af at se forskellige landbrugsprojekter og landsbyer, som Shamaiyta Math har at gøre med. Jeg fik en venskabelig relation til projektkoordinatoren, som laver et fantastisk stykke arbejde. Hun er veltalende i engelsk og tager varmt imod de frivillige. Selvom de andre ansatte kvinder næsten ikke snakkede engelsk, så havde vi alle sammen gode stunder sammen. Jeg lærte dog lidt bengali af en af nonnerne. Når man er et stykke tid i et andet land, synes jeg, det er vigtigt og sjovt at lære det lokale sprog, for man får hurtigt en god relation til menneskene. Det havde en stor betydning, når jeg hilste på folk, der ikke talte engelsk. En anden måde at skabe relation til dem på er at deltage i deres bederitualer, som foregår hver dag MEGET tidligt om morgenen og om aftenen inden aftensmad. Jeg deltog af og til om aftenen, hvilket var afslappende. Desuden spiser alle ansatte sammen til morgenmad, frokost og aftensmad, så det har været hyggeligt også at være med her. Kokkene knokler dagen lang, hvorfor maden også smager fantastisk!

Jeg har savnet folk på Shamayita Math, så besøgte dem igen i 2012 sammen med to andre bekendte, der også har været frivillige på stedet. Vi fejrede nytår i en lokal landsby, som Shamayita Math støtter. Her optrådte en masse forskellige landsbyer med deres lokale dans. Der deltog enormt mange mennesker, og blot 4-5 mænd kokkererede imponerende meget mad ude i den frie luft.

At arbejde som frivillig i et fattigt land giver gode kompetencer. Man får så meget kærlighed fra menneskene, og man kommer til at savne dem. Nogle af dem har jeg stadig kontakt til i dag (især projektkoordinatoren), så mon ikke jeg rejser på eventyr igen!


Vasanthi - 27 år - Kandidat i SprogpsykolgiNYT PÅ SIDEN/NEWS


Læs alle nyhedsbreve, det seneste fra december 2020 her.


Se nye videoer om Shamayita Math her


Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger her


Vi har fået nyt kontonummer:

5324 0251179

Webmaster: Lise Hagelund, hagelund.lise@gmail.com

Reg. nr.: 5324

Kontonummer: 0251179

Mobile pay: box97814