FRIENDS OF SHAMAYITA MATH

Nyhedsbrev december 2010


Kære medlemmer


År 2010 har været et utroligt spændende år for Friends of Shamayita Math. I februar i år grundlagde vi foreningen med et brændende ønske om at skabe en direkte hjælp til nødstedte kvinder og børn i Vestbengalen, Indien. Siden da har vi i alt indsamlet 20.000 kr., som vi har brugt til at bygge en landsbyskole for kasteløse og stammefolk i landsbyen Dangapara. Skolen har allerede bidraget til en væsentlig forøgelse af skolefremmødet og fungerer derudover som lokalt samlingspunkt, når læger og oplysningsmedarbejdere fra Shamayita Math udleverer gratis medicin og information om sygdomme.


I løbet af 2010 har vi afholdt forskellige arrangementer for vores medlemmer: På grundlovsdag holdt vi et årsmøde i bragende solskin. Vi solgte indiske delikatesser, fik besøg af jazzbandet Prikken over I´et og fortalte om vores aktiviteter og formål. Ved hjælp af overskuddet fra denne dag samt mange medlemsbidrag indsamlede vi 13.000 kr. som vi brugte til byggeriet af den nye murstensskole og indlæggelse af elektricitet. Allerhelgens aften afholdt vi et indsamlingsarrangement, hvor vi blandt andet hørte et spændende indisk foredrag, fik kaffe og kage og spillede banko. Overskuddet fra denne dag, samt nye medlemskontingenter løb op i 7000 kr. som blev afsendt få dage efter arrangementet. Disse penge er blevet brugt til indkøb af moderne undervisningsmaterialer og skolemøbler til den nye landsbyskole. Vores næste arrangement bliver en generalforsamling d.21. marts kl.19. Mere information følger senere, men sæt allerede nu kryds i kalenderen, hvis I vil være med at forme og videreføre foreningens aktiviteter.


Vi er nu 70 medlemmer i foreningen, og det er vi stolte af og glade for, men vi vil gerne være endnu flere, og vi håber at I vil være med til at sprede det gode budskab om foreningens aktiviteter og formål. Vi vil derfor gerne opfordre jer til at fortælle familie, venner og naboer om os og hvilke projekter vi støtter.


En af grundene til at opførelsen af skolen og indkøb af undervisningsmaterialer har været mulig på så kort tid er, at flere medlemmer har valgt at bidrage med en månedlig støtte. Hvis man derfor har lyst til at støtte foreningen med et fast månedligt beløb, er det en god mulighed og en uvurderlig støtte. Vi ved, at få penge kan gøre en stor forskel og vi ved at vores direkte kontakt til de indiske kvinder og børn er en garanti for, at pengene ender de rigtige steder. 


Vores håb og visioner for 2011 er fortsat at udbrede kendskabet til vores aktiviteter og at skabe en kerne af medlemmer og faste støtter. Derudover vil vi i 2011 satse på at sende flere danskere, særligt læreruddannede, på kulturelle udvekslingsophold i Indien. I år har vi hjulpet 4 unge mennesker med netop dette, og det har været en meget positiv oplevelse. I kan, i den nærmeste fremtid, læse mere om deres oplevelser med Indien og Shamayita Math på vores hjemmeside: www.friendsofshamayitamath.dkKære nye og gamle medlemmer - tusind tak for jeres engagement og støtte! Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår.


Bedste hilsner

Anne Mia Steno

Formand i bestyrelsen for Friends of Shamayita MathNYT PÅ SIDEN/NEWS


Læs alle nyhedsbreve, det seneste fra december 2020 her.


Se nye videoer om Shamayita Math her


Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger her


Vi har fået nyt kontonummer:

5324 0251179

Webmaster: Lise Hagelund, hagelund.lise@gmail.com

Reg. nr.: 5324

Kontonummer: 0251179

Mobile pay: box97814