FRIENDS OF SHAMAYITA MATH

Nyhedsbrev juni 2011


Kære medlemmer


På grundlovsdag, d.5. juni, afholdt vi foreningens årsmøde for andet år i træk og det var en stor succes. Vi er utroligt glade og taknemmelige for det store fremmøde af nye og gamle medlemmer, der kom og delte dagen med os.


Formålet med dagens var at udbrede kendskabet til vores forenings virke og aktiviteter, og at få Indien, og de projekter vi støtter, lidt tættere ind på livet. Til hverdag overvældes vi af nyheder om kriseramte områder rundt omkring i verden, og det kan nogle gange synes som et formålsløst og umuligt projekt at gøre en forskel og ændre tingenes tilstand. I Friends of Shamayita Math tror vi på, at vi har fundet et sted, hvor selv små økonomiske midler hjælper og forbedrer mange menneskers vilkår. Vi ved at vores direkte kontakt til de indiske kvinder og børn er en garanti for, at pengene ender de rigtige steder. Og netop den direkte kontakt og nærheden i de projekter vi støtter, er vigtig for os. Vi håber, at vores medlemmer kan fornemme den nærhed til vores arrangementer, og at Indien får lov at krybe lidt ind under huden og minde os om, at det virkelig nytter noget at støtte.


Til årsmødet holdt Solidaritetsnetværket for Dalitter i Danmark et spændende, men også rystende foredrag om de kasteløses urimelige forhold og undertrykkelse i store dele af Indien. Det skabte en meningsfuld ramme om forholdene for kasteløse i den del af verden, og en forståelse for relevansen og nødvendigheden af særlige skoleprojekter for kasteløse, som eksempelvis det vi støtter. Derudover blev der vist en kort film af Shamayita Math og de forskellige aktiviteter og projekter de arbejder med. Denne film vil inden længe være tilgængelig på vores hjemmeside.


Der var høj solskin hele dagen, og der var salg af indiske specialiteter som samosaer, curryretter, tandoriekylling og ris, og dejlige toner af jazzmusik i solen. Ligesom sidste år afholdt vi et lotteri med mange fine sponsorgaver, såsom gavekort til musik, indiske chiliplanter og kunstgenstande.


Vi fik et overskud på over 4000 kr. på årsmødet og sammen med medlemskontingenter og øvrige støttebidrag har nu ca. 11.000 kr. som vi vil sende af sted indenfor de næste par uger. Med jeres hjælp har vi i 2010 fået bygget en landsbyskole for santalere og dalitter i Danga Para. Og vi har indkøbt udstyr til skolen. For ca. 30.000 kr. kan vi i et år sørge for:


- at børnene i Dangapara kommer i skole og får et sundt måltid om dagen

- at betale alle lærernes lønninger

- at købe skoleuniformer og sko til alle skolens elever

- at købe nye bøger, hæfter og blyanter

- at betale for skoleudflugter og picnics for forældre og børn 6 gange

- at der bliver afholdt forældresamtaler to gange årligt

 

I Friends of Shamayita Math synes vi at det er meget vigtigt, at følge op på de projekter vi søsætter og derfor vil vi bruge overskuddet og vores øvrige støttebidrag til at betale driftsudgifterne til skolen, indtil den kan klare sig selv. Vores mål er at samle 30.000 kr. ind i 2011 og det vil vi lykkedes med. Vi håber, at I vil være med.


Tusind tak for jeres støtte - sammen kan vi gøre en forskel!


De bedste hilsner

Anne Mia Steno

Formand i Friends of Shamayita Math

 

NYT PÅ SIDEN/NEWS


Læs alle nyhedsbreve, det seneste fra december 2020 her.


Se nye videoer om Shamayita Math her


Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger her


Vi har fået nyt kontonummer:

5324 0251179

Webmaster: Lise Hagelund, hagelund.lise@gmail.com

Reg. nr.: 5324

Kontonummer: 0251179

Mobile pay: box97814