FRIENDS OF SHAMAYITA MATH

Nyhedsbrev september 2010


Kære medlemmer


I det sidste nyhedsbrev beskrev vi planerne om at opføre en skole for tidligere kasteløse og santal stammefolk i Dangapara, Indien. Det drejer sig om en skole, som hidtil har været bygget i bambus og hvor eleverne har siddet på plasticpresseninger på gulvet. En af lærerne er hver morgen kommet cyklende med skolens tavle og skolematerialer på bagagebægeret, fordi det ikke er muligt at aflåse bambusbygningen. Vi ønskede brændende at forbedre forholdene for disse børn og bygge en skole i mursten og installere elektricitet, så det bliver lettere at se hvad der står på tavlen.  I det område skolen er beliggende, bor de fleste i lerhuse og en murstensbygning er lig med status og fremskridt. Det at gå i en skole bygget af mursten har derfor stor signalværdi og bibringer både eleverne og forældrene stolthed.


Ved hjælp af medlemskontingenter og overskuddet fra årsmødet er det lykkedes os at indsamle de fornødne penge til at bygge skolen og pengene er sendt af sted til Shamayita Math, som er ansvarlig for byggeprojektet. Allerede et par uger efter pengene var overført, var store dele af skolen opført og Shamayita Math sendte os disse billeder.
D. 10. september blev skolen indviet og den har fået navnet Shamayita Marang Buru Primary School. Marang Buru er navnet på en Gud blandt santalerne og er valgt af den mand, der har doneret jorden, hvor skolen står. Vi er i bestyrelsen alle taknemmelige og lykkelige for at dette projekt har kunnet realiseres så hurtigt og takker alle medlemmer for deres bidrag!Det næste arrangement der bliver afholdt i foreningen foregår søndag d.31.10 2010 i Kvarterhuset på Amager. Eftersom sommertiden er ved at være forbi synes vi, at det er tid til vinterhygge og inviterer derfor til et eftermiddagsarrangement med fokus på Indien. Formålet med dagen er at samle penge ind til inventar til den nye skole vi har bygget og al overskud fra dagen går derfor ubeskåret til det formål. Der vil i anledningen af indsamlingen blive afholdt bankospil og være salg af kaffe og kage J Tag derfor din mormor (mor, far, brødre, søskende, venner og veninder) under armen og mød op til en hyggelig dag, med et godt formål. Flere detaljer om arrangementet samt en formel indbydelse vil blive sendt til jer senere, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.


Vi har nu 60 medlemmer i foreningen, hvilket vi er stolte af og glade for, men vi vil gerne være endnu flere, og vi håber, at I vil være med til at sprede det gode budskab om foreningens aktiviteter og formål. Vi vil derfor gerne opfordre jer til at fortælle familie, venner og naboer om foreningen og hvilke projekter vi støtter.


Tusind tak for jeres engagement og støtte!


De bedste hilsner Anne Mia Steno

Formand i Friends of Shamayita Math

 

__

NYT PÅ SIDEN/NEWS


Læs alle nyhedsbreve, det seneste fra december 2020 her.


Se nye videoer om Shamayita Math her


Læs, hvordan vi behandler dine oplysninger her


Vi har fået nyt kontonummer:

5324 0251179

Webmaster: Lise Hagelund, hagelund.lise@gmail.com

Reg. nr.: 5324

Kontonummer: 0251179

Mobile pay: box97814