Projekter vi støtterDa Friends of Shamyita Math i sin startede op, havde vi den indstilling, at vi ville støtte, de projekter som Shamayita Math vurderede, de havde mest brug for. Vi vil ikke begynde at fortælle dem, hvad vi synes, de skulle gøre. Vores støtte er 100 procent på deres præmisser. Det projekt som vi startede med, er stadig det projekt, vi primært støtter.

 

Landsbyskolen i Dangapara var i 2009 udgjort af et lille lokale uden dør og en tilhørende grund uden for, hvor undervisningen foregik. Det var kun i de varmeste perioder, at børnene søgte skygge inde i bygningen. Fra Shamayita Math og landsbyens side havde man en ambition om at bygge en rigtig skole - med flere klasselokaler, låse på dørene og et køkken, så man kunne forberede et måltid til eleverne. Det var dette projekt Friends of Shamayita Math blev bedt om at samle penge ind til.

 

 

Landsbyskole i Dangapara

Ved hjælp af mange nye medlemskontingenter og overskud fra årsmødet d. 5. juni 2010 er det lykkedes os at indsamle 11.000 kroner. Det beløb er tilstrækkeligt til at opføre en landsbyskole for tidligere kasteløse i mursten, samt at indlægge elektricitet. Eleverne i Dangapara sad før på plastic presseninger på jorden og skolens bambuvægge holdt inge støj ude. Det nye byggeri vil forbedre læringsmulighederne væsentligt og  skabe et meget bedre miljø for både lærere og elever.