Shamayita Math

Shamayita Math er en spirituel hjælpeorganisation, beliggende i en lille landsby ca. 250 km fra Kolkata i Vestbengalen. Dette område er et af de fattigste i Indien, og det er et område hvor især kvinders muligheder for skolegang og arbejde er minimale.


Organisationen blev grundlagt i 1992 af guruen Prabhuji, som er den åndelige leder af stedet. Prabhujis grundfilosofi er, at alle mennesker har en stor kraft indeni sig, og at den blandt andet igennem uddannelse kan vækkes til live og blomstre og gro. Prabhuji bekender sig ikke til nogen bestemt religion, men mener, at alle religioner skal eksistere side om side, og at kærlighed skal være det fælles samlingspunkt.


Shamayita Math er en smeltedigel af hengivne kvinder og mænd fra forskellige steder i Indien, der har valgt at bruge hele deres liv og virke på at forbedre vilkårene for dem, der bor i dette fjerntliggende, landlige område.


Organisationen har mange aktiviteter og arbejder blandt andet med landbrugsudvikling, praktisk uddannelse af unge mænd og kvinder, støtte til stammefolk, landsbyskoler for tidligere kasteløse, oplysningskampagner om sygdom og hygiejne, miljøvenlige udviklingsprojekter i de omkringliggende landsbyer og administrerer mikrolån til kvinder. De driver en sundhedsklinik, hvor der udover almindelig, daglig behandling af mindre problemer også forskellige elektive operationer fx for grå stær og gynækologiske problemer. Derudover leder Shamayita Math en engelsksproget pigeskole med børn fra børnehaveklassen til 12. klasse (svarende til en gymnasial uddannelse i Danmark). Skolen har 600 elever og i et område, hvor de, der har gået i skole har en 4.klasses eksamen, er det en stor bedrift.

Desuden driver Shamayita Math en skole for børn med autisme eller andre mentale vanskeligheder, Monodeep.


Her kan du se nogle videoer om Shamayita Math


Se Shamayita Maths hjemmeside her.